Coriolis

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Coriolis är ett rollspel skapat av Järnringen och vidareutvecklat av Fria Ligan, på licens från Paradox Interactive, efter Järnringen lades ned. Under 2015 genomförde Fria Ligan en lyckad gräsrotsfinansiering för att ge ut en ny utgåva av spelet som kommer ut i handeln under 2016.

Koncept

Under deras färd hade människan hittat andra vägar genom rymden. Dunkla rykten talar om emissarierna: sändebud från en människofrämmande civilisation i djupet av gasjätten Xene. Många betraktar dem som gudarnas budbärare, förmedlare av löften om en ny begynnelse. Andra ser dem som domedagens förelöpare, utsända av det mörker som hotar mellan världarna.


Bakgrund och inspiration

Coriolis är orientalisk rymdopera. Det är ett rollspel där den Tredje horisonten står för omvälvande händelser, och spelarnas hjältar kommer att hamna i stormens öga. Coriolis handlar om forntida hemligheter, bysantiska intriger, religiösa mysterier och blodfyllda konflikter.

Det som skiljer Coriolis från andra science fictionspel i genren är att inspirationen till spelvärlden främst hämtas ur den österländska historien och kulturen. Det är också ett spel där religionen, i form av den allrådande ikontron, spelar en avgörande roll.

Utgivet material

Från Järnringen

Från Fria Ligan

PDF