Nystart på klassiska Drakar och Demoner

DoD_kickstarter

Ännu en Kickstarter-kampanj har precis startat och fortsätter alltså de senaste årens trend för svenska rollspel. Denna gång är det RiotMinds (mest kända för Drakar och Demoner Trudvang och Götterdämmerung) som återupplivar Äventyrsspels klassiska Drakar och Demoner från 1980.talet.

Även om alla detaljer ännu inte är kända har RiotMinds meddelat att man kommer att basera spelet på versionen från 1987 (i folkmun kallad 3.0) men att man kommer att balansera reglerna samt snegla lite på både Drakar och Demoner Expert samt versionen från 1991 (4.0).

Enligt utsagor planerar man att ge ut spelet efter sommaren 2016.

Mutant: År Noll: Maskinarium uppe på Kickstarter

Nästa stor expansionsmodul till Fria Ligans Mutant: År Noll har nu kommit upp på Kickstarter. I rollspelet grundutförande behandlades de muterade människorna, expansioner Genlab Alfa de muterade djuren.

Denna gång heter moduler Maskinarium och kommer givetvis att handla om robotar. Kampanjen uppnådde sitt mål på 50 000 kr efter dryg 30 minuter och är vid skrivandets stund nästan uppe i 200 000 kr med flera strech goals uppfyllda, bland annat den klassiska boxen. Den högsta nivån, som betyder en investering på 2000 kr, såldes slut efter bara några timmar.

Så är robotar något som lockar är det bara att klicka på följande introduktionsvideo:

Äventyrsspel – Bland mutanter, Drakar och Demoner

Äventyrsspel_boken

För många rollspelare i Sverige har säkert förlaget Äventyrsspel säkert en liten bit av hjärtat. Det var de som verkligen visade att svenska rollspel fungerade och dominerade marknaden under 1980- och 1990-talet.

I vinter kommer Orvar Säfström (musikern och fd. programledaren för Filmkrönikan) och Jimmy Wilhelmsson (som ligger bakom boken Generation 64) att ge ut en helt ny bok som fokuserar runt detta förlag och deras produkter.

ÄVENTYRSSPEL – BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER är en stor och spektakulär coffeetablebok, på 220 hårdinbundna sidor i färg, som ges ut av Bokfabriken. Den är fylld med illustrationer, omslag, kartor, rollformulär och produktskisser varvade med öppenhjärtiga historier och anekdoter från de som skapade spelen.

Alla nyckelpersoner medverkar, däribland Fredrik Malmberg, Anders Blixt, Nils Gulliksson, Olle Sahlin, Klas Berndal, Gunilla Jonsson, Michael Petersén, Erik Granström, Lars-Åke Thor, Anders Fager, Roger Undhagen och många fler.

Du får läsa om samtliga produkter Äventyrsspel gav ut, däribland Drakar och Demoner, Mutant, Chock, Sagan om ringen, Stjärnornas krig, Kult, brädspelen, soloäventyren, fantasyromanerna – och den smått legendariska tidningen Sinkadus. I arbetet med boken har författarna haft exklusiv tillgång till tusentals originalillustrationer och interna dokument.

Redan nu kan du beställa boken hos Bokfabriken (klicka på bilden ovan)

Välkomna till Svenska rollspel

Hej och välkomna till Svenska rollspel!

 

På denna helt nya sida fokuserar vi på de svenska rollspelen (även om andra slags spel är hjärtligt välkomna). Den funktion som kommer att vara navet för denna plats är vår wiki som du hittar i länken till höger. Där kan du själv hjälpa till med att fylla på all din kunskap om svenska rollspel.<

 

Det spelar ingen roll om kunskapen är om stora och kända rollspel som Drakar och Demoner, indiespel som Rotsystem eller helt enkelt egna rollspel som du själv har gjort och är tillgängliga för allmänheten att beskåda.

 

Givetvis kommer vi även att försöka ge er de senaste nyheterna från Rollspelssverige.

Om rollspel, för alla!