Ödesväven

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Ödesväven
noframe
Framsida
Information
Produktserie: Eon
Utgivare: Helmgast
Utgivningsår: 2015
Författare: Dan Johansson
Formgivning och redigering: Dan Johansson, Petter Nallo, Anton Wanström
Redaktör: Anton Wanström
Kartor: Petter Nallo, Björn Öberg
Illustrationer: Olof Nilsson, Björn Öberg
Omslag: Laura Sava

Ödesväven är den fjärde delen i äventyrskampanjen Sylfens vrede till rollspelet Eon. Äventyret kan spelas fristående men de tidigare delarna i kampanjen är Diamantäpplet, Katres Gåtor och Av Blod Komna.

Det finns två utgåvor, en standardutgåva och en limiterad Helmgast-utgåva som gavs ut i 100 exemplar.

Synopsis

Dödliga faror väntar rollpersonerna när de flesta frågetecken nu änt­ligen rätas ut. De hamnar mitt i den väv som Ödet spunnit och allt­jämt spinner – och de är inte ensamma. Gamla vänner och än äldre fiender dyker upp för att ställa rollpersonerna inför utmaningar. För­utom en resa in i de mörkaste skrymslena av en ambivalent själ bjuder äventyret på mordbränder, spökerier, upplopp, havsodjur, urgamla mysterier och, icke att förglömma, två trätande barn och en apa.

Viktiga SLP

Övrigt innehåll

I denna bok beskrivs Skogen nedom tvenne månar, en sagolik plats i det mystiska Skugglandet. Utöver det får rollpersonerna även stifta bekant­skap med Västmarks huvudstad Rampor och dess intrikata makt­kamper. Därtill beskrivs den spindeldyrkande Arachnakulten med dess mörka historia. Boken innehåller även ett 16–sidigt kapitel om Mundanas spöken.

Utgåvor

Standardutgåvan

EonIV Ödesväven Standard Fram.jpg

Helmgast-utgåvan

EonIV Ödesväven Helmgast Fram.jpgEonIV Ödesväven Helmgast Bak.jpg