Action!

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Action! är ett svenskt rollspel som först gav ut 2008 av Mindless Gaming på licens från Kängtrollspel. Under 2015 gav SagaGames ut en mer omfattande, andra utgåva.

Koncept

I Action! ikläder man sig rollen som en hårdnackad snut, ärrad veteran eller en annan typisk hjälte, slåss mot ondskefulla skurkar och räddar livet på oskyldiga som hamnat i knipa. Det gör inget om det blir stereotypt, faktum är att det är en del av poängen.

Precis som i en actionfilm är världen i Action! uppdelad i svart och vitt. Hjältarna är modiga och godhjärtade och skurkarna är hänsynslösa och ondskefulla. Det är också en värld där händelser som gisslandraman och kidnappningar är vardagsmat, och det kommer an på hjältarna att se till att det hela slutar lyckligt.

Premiss

Spelet kräver få förberedelser. Att skapa sin egen hjälte är enkelt, och för den som vill finns det möjlighet att med hjälp av några tabeller generera grunderna för ett scenario. Regelsystemet är utformat för att vara lättförståeligt och effektivt, och inte inkräkta på den spänning som uppstår under en farofylld situation, såsom en eldstrid eller biljakt. Action! är med andra ord inte realistiskt – det är explosivt och filmiskt.

Utgivet material