Altor

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Altor är ett perfekt klot med omkrets på drygt 3000 mil. Vid nordpolen härskar en förlamande köld, medan sydpolen är mördande het.

Det västra halvklotet upptas av de sex kontinenterna Ereb (motsvarar ungefär Europa), Samkarna, Soluna, Irendor och Akrogal. Innanhavet Kopparhavet skiljer Ereb från de sydliga Samkarna och Soluna. Öster om Ereb ligger den vidsträckta kontinenten Akrogal om vilket lite är känt. Irendor är namnet på den världsdel söder om Akrogal som omfattar Drakarnas arkipelag, Drakonia, Glashavet, Irendor, Valgussjön och Yndar.

Längst i norr, i närheten av det som på Altor kallas Nordpolen, eller i Chronopia, Fryskanten, ligger de frusna länderna Orghin, Sanithsid och Tundra.

Det östra halvklotet upptas av de tre kontinenterna Pandaros, Saneno och Jargal. Jargal och Pandaros skiljs åt av den Södra Oceanen och Ribetfloden, eller Kejsarkanalen som den också kallas.

I Drakar och Demoner Samuraj lanserades 1987 ögruppen Jih-pun som sades vara beläget på andra sidan havet, långt väster om Trakorien.

Altor har fyra oceaner: Norra ishavet, Västerhavet, Österhavet och Magmaoceanen.

Altor omkretsars av en liten sol, en större (Luna och åtta mindre månar, fixsfären där stjärnorna är fästa samt den periodiskt återkommande röda månen Raukhra. Alla dessa himlakroppar utom fixsfären är mindre än Altor. De flesta månarna har exakt samma hastighet som Altors rotation och orsakar ständiga solförmörkelser där de kastar sina skuggor. Vissa mörkerkulter hävdar att det finns en helt svart måne, Shakhora, som inte bekräftats men de lärda misstänkter att den existerar.

Kontinenterna Samkarna och Soluna upptas i norr av djungler och stora skogar och i söder av öknar.

Karta från Erebaltor.se

DoD Altor3.jpg

Kartan ritad av Tobias Tranell