Alv (folkslag)

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Alv (Illustration: Nils Gulliksson)

Alver är ett folkslag som återkommer i många rollspel. Främsta anledningen till dess popularitet är att de har en framträdande roll i J.R.R. Tolkiens böcker och mytologi.

Första framträdande i svenska rollspel: Drakar och Demoner (1982).

Grundläggande information

Alver har olika egenskaper beroende på vilket rollspel man spelar. Oftast burkar de dock vara naturälskare (även om det finns en del släkten som bryter mot detta). De lever oftast lång tid och har gott motstånd mot gifter och sjukdomar samt har många gånger en lång medellivslängd (om de ens åldras).

Hemvist

Oerhört olika beroende på vilket släkte de härstammar ifrån, den klassiska alven lever dock oftast i djupa skogar och där oftast i väl dolda och intrikata byggnader skapade av naturmaterial.

Utseende

Utseendet på alver skiljer sig lite beroende på vilket rollspel denne förekommer i. Dock är återkommande attribut att de är spensligt byggda, något kortare än människor, har spetsiga öron och kattliknande ögon. De ser ofta ungdomliga ut oavsett ålder. Männen saknar många gånger skäggväxt.

Uppträdande

Återigen är det helt beroende på alvsläkte. Oftast är de dock vänliga men reserverade mot de mer "ociviliserade" folkslagen.

Alvsläkten

Kända alver

Se även