Användare:Mekanurg

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Jag är en av Sveriges mest publicerade konstruktörer av rollspel. Min karriär inleddes 1979 med en artikel i den amerikanska Traveller-tidskriften Journal of Travellers' Aid Society. 1985-89 var jag anställd hos Äventyrsspel där jagbland annat konstruerade Drakar och Demoner Expert och Mutant 2 och författade mycket kringmaterial till firmans spel.

1989 fick jag anställning som civil specialist inom försvarsmakten, men fortsatte skriva material för Äventyrsspel, Lancelot Games (Khelataar, Wastelands) och 101 Production/Neogames (Viking, Neotech). Jag har även varit skrivit och projektlett ett antal produkter för rollspelen MERP och Cyberspace[3] åt bland annat Iron Crown Enterprises. Jag fick även i uppdrag av Västerås stift att skriva Birka-rollpelet Ansgar.[4]

1997 startade jag tillsammans med Anders och Tove Gillbring samt Åke Rosenius Rävspel, där jag har givit ut det heroiska fantasyrollspelet Gondica, inspirerat av filmen Slaghöken och Leonardo da Vinci, och Lemuria, en samproduktion inom genren dieselpunk med Krister Sundelin (Rävsvans förlag) som utspelar sig på en sydlig vildmarkskontinent i ett delvis fiktivt 1930-tal. Jag är även återkommande skribent i speltidningen Fenix.

Hösten 2011 publicerade jag på Neptunus Data förlag fantasyromanen Spiran och staven, vilken utspelar sig i renässansvärlden Gondica, och science fiction-romanen Iskriget, vilken utspelar sig år 1940 i en alternativ världshistoria. Under våren 2015 publicerade jag en reviderad engelsk utgåva av den sistnämnda romanen under titeln The Ice War hos Aamazon. Under hösten 2015 publicerade Saga Games space-opera-rollspelet Sci-Fi!, skrivet av Tomas Arfert, mig och Andreas Sölvebring.