Blatifagus

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Blatifagus illustrerad av Stefan Kayat

Blatifagus är en drake bosatt på halvön Marjura och introduceras för första gången i ett av deläventyren i äventyrsmodulen Svavelvinter. Han går även under namnet Blatifagus den bleke.

Draken figurerar även in Erik Granströms romanserie om Den femte konfluxen.

Utseende

Blatifagus är en medelåders, bronsfjällad drake. Drakens fjäll saknar lyster och har kluvna toppar. Blatifagus är rätt mager och har rätt svaga muskler tack vare sin reumatism.

En del av drakens svans är avkapad efter en strid med riddaren Arn Dunkelbrink vilket är drakens ömmaste punkt och är något han skäms över. Han använder en stor monokel av kvarts, från början ett fönster från ett tempel, till sitt vänstra öga efter att ha blivit skadad av ett spjut i tidigare nämnda strid.

Beteende

Blatifagus är som andra drakar, intelligent och självupptagen. Han språkar dock gärna med andra väl lärda varelser och gillar att spela schack.

Trots att han är rätt sliten för att vara en drake så är han en stark motståndare med ett lynnigt humör. Han skäms för sin stympade svans och håller sig undan från andra drakar och fruktar även att Arn Dunkelbrink ska spåra upp honom.