Bortre Harad

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Bortre Harad är en land lång ner till söder i Midgård. Bland folken i nordöstra Midgård är landet höljd i något av ett dunkel och inte mycket information finns att till gå.

Landet var för länge sedan att grönskande område men någon gång under de Första Åldern ändrades detta och nu är klimatet varmt och torrt.

Huvudstaden Bozisha-Dar är landets viktigaste punkt från en ekonomiska syn. Landet har ingen kung utan styrs av ett råd besående av sju medlemmar. De har dock begränsad makt utanför huvudstaden och utan för denna styr familjeöverhuvuden eller klanledare sina grupper. Familjen är det viktigaste för invånarna, därefter är det religionen - Bozisha-Miraz.

Invånarna klädsel är anpassat till klimatet och är lösa, lätta plagg i ljust material. Maten är starkt kryddad. Då man i princip enbart håller sig med getter som boskap är getost och getkött dominerande ingredienser. Språket som talas kallas apysai men många talar även haradska och väströna har också fått ett fäste då det passar i handelstillfällen.

Landet presenteras i kampanjmodulen Öknens krigsherrar till rollspelet Sagan om Ringen - Rollspelet.

SRR ÖknensKrigherrar BortreHarad.JPG