Dödsängel (Kult)

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Kults dödsänglar

Dödsäglarna är/var Astaroths närmsta tjänare och kan jämnställas med Demiurgens arkonter. Även om arkonterna kanske inte står på människans sida alla gånger och försöker ofta behålla den i fångenskap via regler, lagar, konfilkter och religioner så är dödsänglarna kanske värre.

De är perverterade och förvrida spegelbilder av arkonterna (även om de anser att motsatsen är det riktiga). Tidigare styrde de över Infernos helveten men Demiurgen försvann och människan slutade tro på dessa slutade också förtappade själar att komma till sina helveten. Astaroth tappade helt intresset för Inferno och och fokuserade på Metropolis och människan vilket lämnade dödsäglarna att sköta sig själva.

Precis som arkonterna är de tio till antal och har sina speciella intresseområden och aspekter som de utgår ifrån i sitt agerande.

Dödsänglarna

Verklighetens dödsänglar

Medan Arkonterna motsvarar en aspekt i Sephiroth, skapelsens uppbyggnad, är varje dödsängel tagen från skuggan till det "goda" Sephiroth - Qliphoth. Och stället för dygder motsvarar varje del i Qliphoth en "ondska" eller "besudling".