Den nidländska reningen

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Den nidländska reningen är en äventyrskampanj i tre delar till Drakar och Demoner från Äventyrsspel.

Handlingen i kampanjen OBS!!! Spoilers!

Akt 1

Som legoknektar under det nu avslutade inbördeskriget i Hynsolge (SL kan givetvis ha för rollpersonerna hit av andra anledningar) kommer diskussionerna på lokala krogen in på händelsen kallat Nidländska Reningen på tal. När ärkemagikern Vicotnik år 468 eO anlände till Nidland (land) uttalade han en profetia som sade att om ett dussin dussin år ska "Reningen" startas.

Nu hade det gått ett dussin dussin år och ingen Rening har synts till. Dock skiljer sig tideräkningen i Nidland lite åt jämfört med resten av Ereb och Reningen är snart annalkande.

Helvetesfortet

Rollpersonerna får i uppdrag att med hjälp av guiden Ehrman Wall lokalisera, spioner på och, om möjligt, sabotera befästningen Helvetesfortet. I processen får de både reda på att Vicotnik har en svartfolksstam huserande i en övergiven dvärgstad som förbereder den kommande invasionen samt, under strid med Vicotniks hantlangare Achatoth i Helvetesfortet, släpper lös demonen Bestraffaren som ansluter sig till Vicotnik efter att ha sprängt Helvetesfortet.

NidRen Demonspira.JPG

Rollpersonerna blir räddade undan explosionen av alvprinsen Talyros (som de tidigare räddat livet på) pegas, Enulisor, och förda till alvskogen Landoris.

Akt 2

Efter att ha legat i dvala under tre månader vaknar rollpersonerna upp och får av alvkungen Pargal reda på att Nidländska Reningen har startat och att länderna Krun, Hynsolge samt delar av Cereval har blivit erövrade av Victoniks korståg med hjälp av demonen Bestraffaren som de släppte lös.

Den Nidländska Reningen är nu på väg mot Berendien men landets kung är sjuk. För att bistå riket skickar Pargal rollpersonerna till Berendiens huvudstad med en gyllene nöt för att bota kungen och sedan hjälpa till med att organisera motståndet.

Väl på plats blir de bestulna på nöten och dessutom utpekade som nidländska spioner av kungens nya rådgivare Merkato. De lyckas dock fly med hjälp av den kungens gamle rådgivare och får i uppdrag att lokalisera regentens förskjutna dotter Melindor som leder motståndsrörelsen i Hynsolge och är populär hos befolkningen i Berendien.

Hynsolge ligger i ruiner efter Vicotniks framfart och Melindor är tillfångatagen samt befarad död. Rollpersonerna ger sig dock inte och med hjälp av Melindors man, Riorik, beger de sig ut för att leta rätt på henne. Melindor hittas svag med vid liv under staden Ferviduns katakomber.

Tillsammans flyr gruppen Hynsolge och tar sig åter till Berendien där de i kungens sovsal finner den döde kungen tillsammans med Merkato som flyr. Rollpersonerna hinner dock ifatt honom och avslöjar att det egentligen är Achatoth, som de trodde dog vid sprängningen av Helvetesfortet. Achatoth besegras och Melindor kröns som drottning.

Merkato och kungen

Akt 3

En dryg månad efter kröningen blir rollpersonerna uppsökta av Talyros som ber dem följa med tillbaka till Landoris då Pargal har en plan för att tillintetgöra Vicotnik och att han nu försöker samla Erebs alla hjältar för att sätta stopp för Reningen en gång för alla. Talyros beskriver hur de ska ta sig igenom den skyddsgördel som håller Vicotniks armé från skogen och förvandlar sedan till en vit duva och flyger iväg för att direkt bli attackerad av en rovfågel och dör.

Rollpersonerna tar sig omgående till Landoris med Talyros kropp men lyckas röja hemligheten med att passera skyddsgördeln till fienden. Pargal förklarar situationen och meddelar att Bestraffarens gode tvilling finns beseglad i en stav på antplats kallad Yndar. Planen är att leta rätt på denna för att släppa lös demonen som skall kunna hjälpa besegra sin tvilling och ge respit för att besegra Vicotnik.

Pargals trädgård

Under natten attackerar fienden och i all hast skickas rollpersonerna till Yndar. Yndar är en mörk plats med nekromatiker som tillber guden Hertach som trors vara begraven i berget med samma namn. Högst upp på berget sträcker sig en stor arm upp mot skyn där den, i kristall inkapslade, staven - med Bestraffarens tvilling beseglad inuti - befinner sig.

Rollpersonerna lyckas krossa kristallen och få tag i staven som skapar en virvelvind som teleporterar dem rak in i ett av Vicotniks härläger. Efter att ha misslyckats med att ta sig ur härlägret osedda tvingas de fly ut i öknen. Efter några dagar av outhärdlig hetta och torka stöter de på en räddare i nöden, Aborghin, som tar dem till sin boning för att vila upp sig.

Genom att läsa sig igenom Aborghin kommer de fram till att destinationen bör bli den av Gudarna begravda staden Densel för att där framkalla den Bestraffarens tvilling.

När de kommer fram till platsen där Densel skall finnas märker de att de inte är ensamma, Victonik har redan listat ut vart staden finns och har skickat en expedition för att gräva ut den bestående av soldater, mörkerriddare anförda av discipeln Rashar. Rollpersonerna och Aborghin tar sig in i stadens pyramid och letar sig in i dess labyrinter för att leta efter Stormarnas Sal där de kan fram kalla tvillingen.

Bestraffaren

Väl framme vid Stormarnas Sal slår Aborghin till och försöker använda staven för egna syften men blir givetvis besegrad. Långt under Stormarnas Sal finns platsen där den goda Tvillingen kan framkallas. Efter en spektakulär strid mellan de båda Bestraffarna står så den Gode som vinnare. Denna teleporterar rollpersonerna till Hynsolge där de beger sig till Melindor. Tvillingstaven med tillhörande demon är nu förvandlad till ett svärd med ledtråd om det ruttna som finns i det ädlaste blodet.

De beger sig till Hynsolges huvudstad Bedorum där Melindor befinner sig. Mötet blir dock inte vad som väntat och Melindor pekar ut rollpersonerna som Nidlands spioner och beordrar vakterna att döda dem. Victonik har lyckats ta kontroll över Melindor och genom att hugga av hennes hand med svärdet de fick med sig återfår hon sin självkontroll. Svärdet blir åter den stav den var innan.

Med den onde Bestraffaren borta och med den Gode under deras kontroll beslutar man att en gång för alla konfrontera Vicotnik. Alla hoppar på var sin pegas och flyger mot Nidlands huvudstad Khaanîkel. När de närmar sig huvudstaden blir de attackerade av magiker på flygödlor, blir tillfångatagna och förda till ett luftskepp för transport till Khaanîkel.

De lyckas dock fly och tar sig till fots till huvudstaden. Efter att ha rekogniserat siutationen beslutar de sig att smyga in i Vicotniks palats nattetid men blir åter igen tillfångatagna och förda till Victonik själv.

Där väntar slutsriden. Med hjälp av den Gode Bestraffaren som blockerar månens sken så att ärkemagikerns Mörkermagi inte fungerar lyckas de till slut att besegra den onde magikern och Reningen faller då Vicotniks kontroll och magi inte längre kontrollerar Nidlans trupper.

Delar i kampanjen

Relaterade moduler