Dungeons & Dragons

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Dungeons & Dragons, förkortat D&D eller DnD, är ett amerikanskt rollspel som ursprungligen skapades av Gary Gygax och Dave Arneson och som publicerades för första gången 1974 av Gygax företag Tactical Studies Rules, Inc. (TSR). I dag (2012) publiceras det av Wizards of the Coast – sedan 1999 ett dotterbolag till Hasbro. Spelet har sitt ursprung i figurspel med en variation av regelkärnan från spelet Chainmail.

Dungeons & Dragons på svenska

1986 gavs D&D ut på svenska av Titan Games i form av D&D basregler. Inom ett år hade även D&D expertregler och totalt fem äventyrsmoduler kommit ut. Utgivningen upphörde dock därefter, just när de stod i begrepp att även ge ut Advanced Dungeons & Dragons på svenska.

Om du registrerade dig hos Svenska D&D Förbundet via det kort som fanns med i Basreglerna fick man äventyret Harondirs hemlighet hemskickat.

På senare tid har en ny version på svenska skapats av Mikael Börjesson från gamla Titan Games. Den kallas Dunder & Drakar och kan hämtas gratis från upphovsmannens webbplats eller köpas i butik.

Utgivet material på svenska