Pyrisamfundet

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Pyrisamfundet

Pyrisamfundet är det mest prominenta landet i Mutant-skandinavien och där de flesta publicerade äventyren till Mutant utgår ifrån eller i alla fall på något sätt anknyts till.

Grundläggande fakta

Historia

Innan Pyrisamfundet grundades bestod Svealand och Götaland av småriken regerande över diverse mindre feodalherrar. Mindre skärmytslingar var vanliga och ingen central makt hade synts till på mycket länge.

Palpadine var en hertig från Uppland och var listig så väl som väl skolad i diplomati. Genom att skapa allianser, genomföra kupper, skapa fördrag samt genomföra diverse välplanerade äktenskapsarrangemang byggde han sitt rike. År 2454 e.kr. kallade han samman alla de politiska ledarna inom sin maktsfär till den lilla orten Skräpplinge och föreslog att ena alla områden under hans ledarskap.
Genom att spela på rädslor från grannländerna samt de övriga ledarnas beroende av Palpadine lyckades denna plan. Nyårsdagen år 2455 utropade Palpadine sig till kejsare av Pyrisamfundet och skapade samtidigt en ny tideräkning för landet.

Styrelseskick

Sedan Palpadines utropande till kejsare har detta styrelseskick överlevt. Kejsaren har absolut makt över riket. Han är överbefälhavare och statschef. Nuvarande kejsare är Thorulf Skarprättare som styr landet hårt men rättvist.

Nationalsång

Pyri nationalsång.JPG

Trivia

Tonsättningen av Pyrisamfundets nationalsång är direkt tagen från Östtysklands nationalsång. Det är bara att sjunga med: