Sinkadus 1

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Sinkadus 1

Tidskriften Sinkadus, nummer 1, utgiven av Äventyrsspel. Det första numret som gavs ut. Detta nummer och fram till Sinkadus 3 var i det lilla A5-formatet. Från och med Sinkadus 4 gick man över till storleken och utformningen som skulle gälla fram till Sinkadus 39 då man på grund av flera skäl gick över till att bli en affisch med några notiser om Target Games samlarkortspel Doomtrooper och figurspelet Warzone.

Omslag

Sinkadus 1.jpg

Innehåll

Utgivet 1983. Omslag av Nils Gulliksson. Ledare av Fredrik Malmberg.

Artiklar

Hemmafronten - På gång är äventyret Dimön som startade med enbart by Utkante som skulle bli en hubb för äventyr men som sedan fick ett fullskaligt äventyr men Utkante som extra material. Monsterboken 1 är skjutet åtskilliga gånger och är inte klar.

Förhandtitt på kommande brädspelen Drakskatten, Rymdimperiet, Monstret som slukade Stockholm och Lützen.

Tavernor & Värdshus, en artikel av Lars-Åke Thor som ska vara hjälpmedel för SL att snabbt kunna skapa ett lämpligt värdshus för äventyrare. Fyra olika kategorier - Slum, Fattigt, Normalt och Fint - av värdhus ska genom ett antal tärningsslag och procentsatser ge en överblick på platsen i fråga.

Äventyr

Skelettbyns hemlighet som senare skall klumpas ihop med Spindelkonungens pyramid som ges ut som separat produkt och senare inkluderas som introduktionsäventyr till Drakar och Demoner (1985).

Nya regler

"Skjut inte förrän ni ser dem i vitögat" - En artikel som ska ge diverse skjutvapen modifikation i CL och skada beroende på avstånd.

Nya yrken

Nya vapen

Nya trollformler/mutationer/färdigheter

Nya folkslag och varelser

Externa länkar

Piruett.se - Sinkadusmåndag del 1