Ändringar

Hoppa till: navigering, sök

Stjärnornas krig - grundregler

109 byte lades till, 4 november 2016 kl. 21.28
[[Kategori:Grundregler]]
[[Kategori:Box]]
[[Kategori:1988]]
{| class="wikitable" style="float:right; margin-left: 10px;"
! colspan="2" style="align:right;background:lightblue;width:200px;font-size:10pt" | Stjärnornas krig - grundregler
Reglerna är byggda runt [[t6]]:an. Varje roll får sina [[grundegenskaper]] från sina roller (se nedan).
Istället för fasta värden är grundegenskaperna x antal t6:or som dessutom bestämmer grundchansen för [[rollperson]]ernas [[färdigheter]]. [[SL]] bestämmer svårighetsgrad och vilket värde som motsvarar denna svårigheten. Detta värde måste överkommas för att lyckas med färdigheten och spelaren slår de antal t6:os or som [[RP]]n har i färdigheten. Differensen anger dessutom hur pass lyckad eller misslyckad handlingen blev, hög positivt differense differens betyder att handlingen lyckat lyckats mycket bra med bonuseffekter som följd. En stor negativ differens betyder att handlingen inte bara misslyckas utan en del negativa effekter kan uppstå.
== Skapande av rollperson ==
=== [[Roller]] ===
Till skillnad från många andra [[rollspel]]s yrken syrken så bestämmer rollen inte bara vilka färdigheter som finns tillgängliga för [[rollperson]]en utan även startutrustning, [[grundegenskaper]] , ungefärlig bakgrund samt personlighetsdrag. I vissa fall även [[folkslag]].
*[[Arrogant adelsman (roll)|Arrogant adelsman]]
[[Rollperson]]erna blir kontaktade av en individ kallad [[Tiree]] som ska ge dem en fot in i Alliansen, rebellerna, som kämpar mot Imperiet. De skall mötas upp i [[Mesa 291]] på en [[Bothan (folkslag)|Bothan]]-planet.
Tiree och hans [[astromek]], [[R2-D0]] möter upp dem i gruvan men deras position är röjd av en agent inom [[Kejserliga Säkerhetspolisen]] vid namn [[Barezz]]. Istället för en lugn introduktion till upproret startar nu en jakt genom gruvan men stormtrupper och Berazz Barezz i hälarna samtidigt som gruvan visar sig inte vara så stabil som den initialt verkade.
=== Viktiga SLP ===
*[[Tiree]]
*[[R2-D0]]
*[[BerazzBarezz]]
== Innehåll ==
File:STJ_HäfteC.jpg
File:STJ_Tabellhäfte.jpg
File:StjärnornasKrig_Rollformulär_Framsida.jpg
</hovergallery>
Administrator, byråkrat, redigerare, administratör
10 317
redigeringar