Upsala-sviten

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Upsala-sviten är en äventyrskampanj skapad av Anders Björkelid i tre löst kopplade delar som inte är knutna till ett speciellt regelsystem/rollspel men passar bäst till rollspel som utspelar sig teknologiskt och kulturmässigt i slutet av 1800-talet/början av 1900-talet.

Handling

Akt 1

Året är 1906 och spelarna iklär sig rollerna av systrarna Selander som återvänder till Uppsala för att bringa reda i sin fars dödsbo. Men professor Selanders sista vilja leder in dem i den labyrint som hans kvarlämnade forskning utgör. Gamla gudar, döda insekter och en enorm fastkedjad sten leder systrarna allt längre in i en mardröm som hotar att kosta dem deras förnuft.

Akt 2

Året 1907 och spelarna iklär sig rollerna av en samling vänner från Uppsalas societet. En efterlängtad återträff väcker vännernas oro över en av kamraterna. Vilken ny vändning har hans forskning tagit? Varför har den föranlett Fysiska institutionen att stänga av honom? Och varför har har han dragit sig tillbaka till det avlägsna godset Halmbyboda?

Akt 3

På 1840-talet samlas fem unga studenter för att återupprätta Olof Rudbeck som storsvensk symbol. Under sina efterforskningar snubblar de över förbjuden kunskap som dunkla krafter i staden gör allt för att hemlighålla. 1848 försvinner alla fem spårlöst. Deras namn skrivs in på studentnationens gravminne och alla betraktas som döda. 1908 samlas fem andra studenter, på samma plats, för att försöka ta reda på vad som hände sextio år tidigare. Deras arbete kommer att föra dem djupare ned i Uppsalas forntid än de någonsin kunde ha föreställt sig.

Delar i kampanjen