Skillnad mellan versioner av "Doomtrooper (CCG)"

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
m (länkade 1999)
m
Rad 2: Rad 2:
 
[[Kategori:1994]]
 
[[Kategori:1994]]
 
[[File:Doomtrooper_Starter.jpg|thumb|Doomtrooper startlek]]
 
[[File:Doomtrooper_Starter.jpg|thumb|Doomtrooper startlek]]
'''Doomtrooper''' är ett [[samlarkortspel]] konstruerat av [[Bryan Winter]] och utgivet av [[Target Games]]. Utgavs första gången [[1994]]. Spelet utspelar sig i samma fiktiva värld som [[rollspel]]et [[Mutant Chronicles]]. Publiceringen av Doomtrooper upphörde [[1999]]. Spelet gavs även ut på flera olika språk bland annat engelska, franska, italienska. De allra flesta kort som officiellt gavs ut finns på svenska men det finns några promotionkort som enbart finns på engelska och italienska.
+
'''Doomtrooper''' är ett [[samlarkortspel]] konstruerat av [[Bryan Winter]] och utgivet av [[Target Games]]. Utgavs första gången [[1994]]. Spelet utspelar sig i samma fiktiva värld som [[rollspel]]et [[Mutant Chronicles]]. Publiceringen av Doomtrooper upphörde [[1999]]. Spelet gavs ut på flera olika språk bland annat engelska, franska och italienska. De allra flesta kort som officiellt gavs ut finns på svenska men det finns några promotionkort som enbart finns på engelska och italienska.
  
En grundlek innehöll 60 kort och ett regelhäfte.
+
En grundlek innehåller 60 kort och ett regelhäfte.
  
 
==Regler==
 
==Regler==

Versionen från 22 augusti 2017 kl. 21.36

Doomtrooper startlek

Doomtrooper är ett samlarkortspel konstruerat av Bryan Winter och utgivet av Target Games. Utgavs första gången 1994. Spelet utspelar sig i samma fiktiva värld som rollspelet Mutant Chronicles. Publiceringen av Doomtrooper upphörde 1999. Spelet gavs ut på flera olika språk bland annat engelska, franska och italienska. De allra flesta kort som officiellt gavs ut finns på svenska men det finns några promotionkort som enbart finns på engelska och italienska.

En grundlek innehåller 60 kort och ett regelhäfte.

Regler

Doomtrooper regelbok

Expansioner

Följande expansioner gavs ut:

Det planerades även en expansion vid namn Ragnarok som aldrig gavs ut. I efterhand har entusiaster skapat ett antal inofficiella expansioner med tusentals egenskapade kort.