Misslor

Från Svenska rollspel
Version från den 5 november 2016 kl. 13.14 av Akessmik (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Misslor
noframe
Framsida
Information
Produktserie: Eon
Utgivare: Neogames
Utgivningsår: 2008
Konstruktion: Krister Sundelin, Petter Nallo
Produktion: Kim Vässmar
Layout och redigering: Petter Nallo
Illustrationer: Cathrine Vässmar Frick, Kim Vässmar
Kartor och omslag: Kim Vässmar

Bakgrund

Misslor är en expansionsmodul till rollspelet Eon. Modulen beskriver misslorna. Ett folk som de flesta storväxta inte ägnar någon närmare tanke eftersom de sällan ställer till problem och många gånger håller sig för sig själva. Misslorna har dock gång på gång visat att även om de är små så har de förmågan att möta stora faror och med list och skicklighet klara sig undan dessa.

I boken får vi stifta närmare bekantskap med deras säregna kultur – allt från olika typer av fester och lekar till klädesplagg. Dessutom deras historia och legender kring deras mystiska ursprung – föll de verkligen ned från ett hål i himlavalvet vilket Kraggfolket hävdar? Dessutom kommer deras "nationer" beskrivas samt mer genomgående beskrivningar av de större områdena såsom Daggbacken i Asharien och spännande platser i Consaber.

Självklart kommer det även finnas med regler och tips att skapa och spela en missla som rollperson, fakta om blomsterspråket, "öronspråket", deras underliga förmåga att byta minnen vid vidröring, en genomgång av allehanda viktiga, udda och minnesvärda misslor.

Dessutom kommer boken innehålla ett flertal äventyrsuppslag samt ett längre äventyr "Hålet i himlavalvet" som kommer kasta ljus på misslornas mörka förflutna.

Nya regler

Nya yrken

Nya färdigheter

Nya vapen

Nya monster och djur

Hålet i himlavalvet

Synopsis

Viktiga SLP

Omslag

Eon Misslor fram.jpgEon Misslor Bak.jpg