Neotech

Från Svenska rollspel
Version från den 15 januari 2016 kl. 14.11 av Akessmik (Diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '''Neotech'' är ett svenskt rollspel från Neogames som utspelar sig år 2059. I Neotech ges en beskrivning som känns rimlig. Världen som man rollspelar i är inte lik...')

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Neotech är ett svenskt rollspel från Neogames som utspelar sig år 2059. I Neotech ges en beskrivning som känns rimlig.

Världen som man rollspelar i är inte lik den som finns i de flesta efter-katastrofen-spel och inte heller direkt lika brutal som i Cyberpunk eller Shadowrun.

Tonvikten ligger mer på realism och logiskt tänkande. Detta innebär dock inte att våld och aktion lyser med sin frånvaro. Neotech har nog mer vapen, ammunition och stridsregler än något annat rollspel – det är bara det att strid är så ruskigt dödligt att erfarna Neotech-spelare tänker både en och två gånger innan de ger sig in i en strid.

Spelvärlden

Världen år 2059 är visserligen brutal och högteknologisk, men det finns samtidigt ett ordnat samhälle i många länder.

Livet i olika världsdelar skiljer sig markant. Ett fåtal länder, företrädelsevis i Europa, Asien och Nordamerika har lyckats uppnå en mycket god situation, medan den övriga världen har det mycket bekymmersamt. Man brukar säga att en olycka sällan kommer ensam – miljöförstöring, överbefolkning, brottslighet, korruption, våld, förtryck, svält, epidemier och narkotika är bara exempel på vad världens befolkning drabbas av.

Utgivet material