Senast redigerad den 5 mars 2019, kl 17.59

Neotech Edge

Neotech Edge är ett svenskt rollspel från Helmgast. Spelet finansierades av en lyckad Kickstarter under 2018.

Neotech Edge är en total reboot av det klassiska cyberpunkspelet från 90-talet. En nytolkning av cyberpunk baserat på dagens teman och teknologi, inspirerat av exempelvis post-cyberpunk, Black Mirror och Altered Carbon.

Premiss

Året är 2070. Världen är sargad av klimatkatastrofer, klassklyftor och krig. Från en förhärjad landsbygd och sjunkna länder väller flyktingströmmar in till de myllrande megastäderna, och blir del av deras brokiga mosaik av subkulturer som ständigt kämpar för att hävda sig i det överväldigande mediabruset.

Automatisering och AI ger välstånd till en ny genmoddad social elit medan massorna tar företagssponsrad basinkomst och strömmar artificiell lycka från Lagren rakt in i sina synnerver. Systemet, en symbios av AI-styrda korporationer och stater, övervakar och vallar massorna mot konsumtionens tempel. Men i en värld där allt är uppkopplat har hacking blivit den nya magin. Rörelsen anon länkas samman av darknets där man börjat vända Systemet mot sig självt.

Det spelar ingen roll om din posse består av teknik-savvy anon, miljöradikala nomo, spejsade orbitals, förhärdade krims eller glamorösa nymfetter. Världen rusar ändå mot kollaps, eller mot ett nytt paradis efter singulariteten...

Utgivet material