Soloäventyret

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök


Soloäventyret
Soloaventyret.jpg
Information
Typ: Actual play-podcast
Verksamhetsår: 2018 -
Länk: http://bortom.nu/soloaventyret/

Soloäventyret är en svensk rollspelspodcast som hade premiär 1 december 2018. Under december publicerade podden sin första säsong, Syndaslukaren, i form av julkalender med ett avsnitt om dagen. Flera av Sveriges mest framträdande podcastpersonligheter kunde höras under säsongen.

Rollspelen som spelas är Bortom och Leviathan som är skrivna av Robert Jonsson, samma man som ligger bakom podden. Namnet härstammar från att podden vanligen endast har en spelledare och en spelare, men det är även en blinkning till de gamla soloböckerna som Äventyrsspel gav ut.

Säsong 1: Syndaslukaren

Den första säsongen centrerade kring det mäktiga drömväsendet Syndaslukaren och det hot det utgjorde mot världen. Berättelsen var en crossover mellan Bortom och Leviathan. Syndaslukaren innehöll även crossover med både Vi spelar rollspel och Svartviken rollspelspodd då karaktärerna Mason Grystone, Chan Yueyi och Berhanu tidigare introducerats i dessa.

Gäster: Lucas Falk (Fummelpodden), Mattiaz Fredriksson (Red Moon Roleplaying), Gabrielle De Bourg, Jörgen Niemi (Rollspelsmåndag), Axel Widén (Vi spelar rollspel), Moa Frihiofsson (Svartviken Rollspelspodd), Andreas Lundström (Sweden Rolls, Tärningen är kastad & (Dungeons & Diceappointments), Christoffer Schenström (Äntligen Spelmusik), Hjalmar Nordén (Red Moon Roleplaying), Pernilla Sparrhult och Agnes Rudbo (Dungeons & Diceappointments & Tärningen är kastad)

Säsong 2: Insnöad

Den andra säsongen var ett samarbete med (Svartviken Rollspelspodd där karaktärerna tar rollerna av fyra personer som bor på ett isolerat hotell i norra Norge. I (Svartviken Rollspelspodd spelas de tre akterna till Insnöad (som är skrivet till rollspelet Bortom, medan deras karaktärer och orsak till att de befinner sig på hotellet görs i Soloäventyret.

Gäster: Moa Frihiofsson, Anna Sandberg, Kristoffer Warnberg och Krister Svanlund (Svartviken Rollspelspodd).

Extern sida

https://bortom.nu/category/soloaventyret/feed/