Baronen av Barbary Coast

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Baronen av Barbary Coast
noframe
Framsida
Information
Produktserie: Western
Utgivare: Åskfågeln
Utgivningsår: 2018
Konstruktion: Tove Gillbring, Anders Gillbring
Illustrationer: Lukas Thelin
Kartor: Anders Gillbring

Bakgrund

Baronen av Barbary Coast är ett äventyr till till Western upplaga, anpassat för 4-6 spelare. Äventyret utspelar sig denna gång i ett av San Franciscos mest ökända kvarter, där rollpersonerna skall försöka hitta en försvunnen person.

Synopsis

'Slaget landade tungt. Om han bara orkade resa sig skulle han fly ut ur boxningsringen. De fem män som redan blodiga vacklat därifrån tycktes knappt ens påverka den jättelika boxaren. Bonecrusher Jones skakade av sig match efter match med ett flin. Den mest prestigefyllda kampen dröjer till midnatt, men redan nu törstar publiken efter blod och eggar på kämparna i ringen. Det är en kväll som gjord för att leta efter dolda hemligheter i hjärtat av Barbary Coast. Här pågår vågade framträdanden och vadslagning, alla begär kan tillfredställas från mat och sex till droger och rusdrycker. Stämningen är uppsluppen, berusad och allt mer högröstad, alla hittar något som frestar och lockar i detta syndens näste.'

Beskrivning

En hårdpärmsbok med bilagor till rollspelet Western. Kartan över San Francisco är 560 x 375 mm, 6 färdiga rollpersoner på separata ark och 6 sidor personkort och ledtrådar ingår. San Francisco 1876 beskrivs i detalj, i synnerhet nöjeskvarteren i Barbary Coast och Chinatown. Innehåller äventyret Baronen av Barbary Coast.

Baronen av Barbary Coast är både ett äventyr till rollspelet Western och en beskrivning av San Francisco 1876. Det finns sex färdiga rollpersoner som är specialgjorda för äventyret, så att ni kan komma igång och spela direkt även om det går lika bra att spela med de rollpersoner ni tagit fram själva. Flera lösa ark med handouts ingår, med personer som förekommer i äventyret. Dessutom har vi bladat in en stor karta över San Francisco (vars baksida visar ett nöjespalats i Barbary Coast).

San Francisco beskrivs både övergripande och med nedslag i det vilda nöjeskvarteret Barbary Coast och stadsdelen Chinatown. Över hundra platser beskrivs, samt mängder av människor och frön till konflikter och äventyr. San Francisco är en stad full av möjligheter, drömmar och ändlösa äventyr!


Rollformulär

Det finns 6 färdiga rollpersoner att spela äventyret med. De presenteras på 2 sidor var, där en sida har en bild och de olika värden som används i spel och den andra beskriver respektive rollperson, samt vad vederbörande känner till om äventyrets bakgrund och de andra rollpersonerna då spelet börjar.

Personkort

Äventyrets 19 viktigaste personer finns på varsitt kort som är lättare att visa under spel. På framsidan syns bara bilden på personen och vad de heter. På baksidan kan spelledaren snabbt hitta alla de viktigaste spelvärdena för respektive person.

Informationskort av olika slag

I äventyret ingår även 8 kort med information som de olika rollpersonerna känner till eller får veta vid olika tillfällen.

Kartor

I äventyret ingår 2 kartor i färg i formatet 56 x 37,5 cm. En karta över San Francisco inklusive Barbary Coast och Chinatown En karta över nöjespalatset Garden of Delight

Format

76 sidor i tryckt bok 6 sidor handouts separat 6 rollpersoner på separata ark 2 Kartor 56 x 37,5 cm


Innehåll

Omslag

Western Barbary Coast Front.jpg

Övrigt innehåll

Western Barbary Coast 01.jpgWestern Barbary Coast 02.jpgWestern Barbary Coast 03.jpgWestern Barbary Coast 04.jpgWestern Barbary Coast 05.jpgWestern Barbary Coast 06.jpgWestern Barbary Coast 07.jpgWestern Barbary Coast 08.jpgWestern Barbary Coast 09.jpgWestern Barbary Coast 10.jpgWestern Barbary Coast 11.jpgWestern Barbary Coast 12.jpgWestern Barbary Coast 13.jpgWestern Barbary Coast 14.jpgWestern Barbary Coast 15.jpg