G - Som i Gängkrig

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
G - Som i Gängkrig
noframe
Omslag
Information
Produktserie: Rotsystem
Utgivare: Spindelkungen
Utgivningsår: 2015
Text, layout och kartor: Mikael Bergström
Ovärderlig hjälp: Dan Algstrand, Ett svenskt rollspelsforum
Redigering och korrektur: Kathrin Hagmeier
Illustrationer: Steven Austin
Omslag: George Cotronis

Bakgrundinformation

G - Som i Gängkrig är en kampanj- och äventyrsmodul till rollspelet Rotsystem och innehåller:

  • En gänggenerator som hjälper dig som spelleder Rotsystem att skapa kriminella gäng av alla möjliga storlekar och former. Generatorn hjälper dig att hitta på namn, stil, interna och externa relationer, hederskultur och mycket annat.
  • Ett 40-sidigt äventyr som kastar rollpersonerna rakt in i en brinnande konflikt mellan två rivaliserande gång. Målet: hitta vilket av gänget som är skyldigt till ett terrordåd som hotar både dem och arkologin!

Koncept

Megaföretagen är stora, de äger allt, de har styckat upp hela arkologin mellan sig. Men de är inte allsmäktiga. Inte ens de kan vara överallt alltid. Det finns gott om områden dit säkerhetsstyrkorna aldrig åker, där polisen alltid kommer försent.

Det är där gängen kommer in. Kriminella gäng är en normal del av livet i många av arkologins block. De kidnappar och utpressar, festar och förstör. De är en ofrånkomlig del av ett samhälle byggt på brist. Det finns alltid de som inget har och som förlorat allt hopp. Det finns alltid de som ser våldet som en lösning och lagen som ett hinder.

Nya regler

Nya Yrken

Nya Färdigheter

Nya Monster och djur

Viktiga SLP

Omslag

Rotsystem GSomIGängkrig Fram.jpgRotsystem GSomIGängkrig Bak.jpg