Skuggornas mästare

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Bakgrund

Skuggornas mästare är ett svenska rollspel som första gången kom ut 1988 och var Ragnarök Speldesigns andra spel. Spelet var i grunden ett modernt agentspel. Man kunde spela agent, ninja eller brottsbekämpare och inte mycket var speciellt allvarligt menat på något sätt. Inspirationen bakom spelet var nämligen sådant som B-actionfilmer, halvdassiga och gärna skrattretande thriller- och agentserier och liknande. Det fanns gott om sådant som snillrika agentprylar, utomjordingar, slemma skurkar och allt möjligt annat mer eller mindre osannolikt.

2013 genomfördes en lyckad gräsrotsfinansiering för att ge ut en jubileumsutgåva för att fira 25-årsjubileumet. Denna utgåva ges ut av Mylingspel.

Spelvärld och koncept

Världen är vår, fast med vissa skillnader. De flesta myter och legender har ett visst korn av sanning och många teorier och rykten om utomjordingar och konspirationer är mer verkliga än vad de flesta vill tro.

Från skuggorna försöker mäktiga organisationer kontrollera världen efter bästa förmåga. Övernaturliga väsen verkar i det fördolda och går ibland ut i världen för att leva som människorna, eller för att sabotera för dem. Utomjordingar vakar över och experimenterar på människorna, samtidigt som de infiltrerar regeringar och viktiga organisationer.

I det yttre mörkret finns de äldste. De vakar, och försöker få så många tillbedjare som möjligt så att de kan festa på deras själar när de dör. Samtidigt krigar de med varandra, om makt, enskilda väsen och till och med hela världar. Det är i denna värld som rollpersonena försöker göra skillnad.

Utgivet material