Starchallenge

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Starchallenge är ett svenskt rollspel skapat av Niklas Gerholm och ges ut av Mylingspel. Spelet genomgick en lyckad gräsrotsfinansiering på Indiegogo.

Bakgrundsinfomation

Traditionell fantasy möter postapokalyps och rymdopera. Rymdopera är en lättare form av scifi, där realism och vetenskap får stå tillbaka till förmån för action och äventyr. I de utvecklade världarna finns snabba rymdskepp, svävare, automatvapen, kanoner, supermetropoler och högteknologi.

Andra riken är utbrända och där hittar man mörka världar med mutanter, hopplockad teknologi, märkliga fynd, stora organisationer som styr solsystem och en tro hos civilbefolkningen på en bättre värld. Och från fjärran tid men idag ytterst levande, står de äldsta världarna med sina djupa hemlighetsfulla skogar, berg, grottor, tempel, gravkummel, odöda, skepp som seglar i rymden längs solleder, stjärnriddare, överstepräster, nationalism och hämndbegär mot krigiska teknokratvärldar.

Koncept

Galaxen står inför sitt slutgiltiga öde. De två världarna som en gång levde sida vid sida splittrades för länge sedan då Kaos försökte förinta universum.

Den gången stoppades den själlösa kraften av De äldste men Kaos lämnade kvar ett fåtal bortglömda krigare i en avlägsen del av galaxen. Där reproducerade de sig själva och har nu blivit så starka att de åter har öppnat portarna för Kaos in i galaxen. De äldste måste åter slåss mot de mörka makterna med magi och bortglömda krafter men mot dem står deras forna bröder och systrar som nu har bildat en egen provins tillsammans med en annan ras.

De har funnit teknologin på avlägsna platser och känner sig hotade av De äldstes försök att integrera världarna igen inför Kaos. Krig blossar upp och kriget föder ondska och ondska föder Kaos. De äldste står inför en omöjlig uppgift.

Där tar du dina första andetag. Välj sida och övertygelse. Vem vill du tjäna? Någon annan, något eller dig själv? Galaxen med alla dess avkrokar, magiska platser, framtida teknokrat världar, mörker och ljus väntar på dig i ditt livs största äventyr: Starchallenge.

Utgivet material