Skillnad mellan versioner av "Neotech"

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
m
 
Rad 1: Rad 1:
 
[[Kategori:Rollspel]]
 
[[Kategori:Rollspel]]
''Neotech'' är ett svenskt rollspel från [[Neogames]], kommande utgåva ges ut av [[Helmgast (förlag)|Helmgast]], som utspelar sig år 2059.  
+
''Neotech'' är ett svenskt rollspel från [[Neogames]], kommande utgåva ges ut av [[Helmgast (förlag)|Helmgast]] ([[Neotech Edge]]), som utspelar sig år 2059.  
 
Världen som man rollspelar i är inte lik den som finns i de flesta efter-katastrofen-spel och inte heller direkt lika brutal som i Cyberpunk eller Shadowrun.  
 
Världen som man rollspelar i är inte lik den som finns i de flesta efter-katastrofen-spel och inte heller direkt lika brutal som i Cyberpunk eller Shadowrun.  
  

Nuvarande version från 11 januari 2021 kl. 22.55

Neotech är ett svenskt rollspel från Neogames, kommande utgåva ges ut av Helmgast (Neotech Edge), som utspelar sig år 2059. Världen som man rollspelar i är inte lik den som finns i de flesta efter-katastrofen-spel och inte heller direkt lika brutal som i Cyberpunk eller Shadowrun.

Tonvikten ligger mer på realism och logiskt tänkande. Detta innebär dock inte att våld och aktion lyser med sin frånvaro. Neotech har nog mer vapen, ammunition och stridsregler än något annat rollspel – det är bara det att strid är så ruskigt dödligt att erfarna Neotech-spelare tänker både en och två gånger innan de ger sig in i en strid.

Spelvärlden

Världen år 2059 är visserligen brutal och högteknologisk, men det finns samtidigt ett ordnat samhälle i många länder.

Livet i olika världsdelar skiljer sig markant. Ett fåtal länder, företrädelsevis i Europa, Asien och Nordamerika har lyckats uppnå en mycket god situation, medan den övriga världen har det mycket bekymmersamt. Man brukar säga att en olycka sällan kommer ensam – miljöförstöring, överbefolkning, brottslighet, korruption, våld, förtryck, svält, epidemier och narkotika är bara några exempel på vad världens befolkning drabbas av.

Utgivet material