Konflux

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

En Konflux är en tidpunkt i Altors histora där stjärnornas positioner orsakar ödesdigra händelser på planeten. Konfluxen kan ske på en bestämd plats eller globalt. Det har skett fem stycken konfluxer. Några av dessa vet man mycket lite om och är mer spekulationer än fakta.

Första Konfluxen? (10000-9000 fO)

Extremt lite är känt om de folkslag och varelser som levde innan 10000 år fO. Men det mesta tyder på att de av sina skapare ansågs som styggelser och under tusen år inträffade otaliga katastrofer vars spår syns än i dag i form av förstenade skogar, massiva kratrar och uttorkade havsbottnar. De lärda tror att drakarna är de enda överlevande från denna tid.

Andra konfluxen (1359 fO)

Den andra konfluxen inträffar på Altors östra kontinent när oehört kalla vindar från norr svepte ned och frös havet Tundra till is. Med denna vind kom den person som helt enkelt kommer att kallas Kejsaren med sitt följe. De vandrade söderut tills de kom till Chronopia. Ingen vet varför de kom eller varför de stannade. Men från den dagen har Kejsaren styrt staden med järnhand men också fått den att blomstra till att bli en av Altors största och viktigaste städer.

Annalkandet av denna konflux fick också den blomstrande högkulturen Mosgilak befolkade av folkslaget drakoniterna, att falla samman. Detta folkslag företog sig en massiv förflyttning till ön som idag kallas Drakonia och utraderade den dåvarande befolkningen, berolerna.

Tredje konfluxen (599-598 fO)

Denna konflux förutspåddes av astronomer men ingen visste vad den skulle innebära. Stormakterna Yndar och Jorpagna förutspådde en massiv invasion av Akrogals nomader men detta visade sig vara helt fel.

Jorpagnas undergång

Under sommaren 599 fO förmörkades solen över Kopparhavet när miljarder och åter miljarder av Köttbitare svepte in över Ereb från Samkarnas djungler. Under några månader svepte de över kontinenten där de beräknas ha halverat befolkningen i centrala Ereb och minskat boskapsbeståndet med cirka 80%. Jorpagnas kejsardöme föll ihop i grundvalarna.

Den Yndariska depressionen

Till skillnad från Jorpagna drabbades Yndar mer specifikt. Riket ådrog sig gudarnas vrede genom att använda sig av korrumperad och depraverad nekromanti. Under en massiv åskstorm försvann hela den Yndariska huvudstaden Krau-ki och efterlämnade sig ett bottenlöst hål. I själva verket flyttades staden till Marjura på andra sidan Altor. Där uppstod kungadömet Khruri, eller Cruri. Efter stadens försvinnande sänktes regionen i evigt mörker vilket fick befolkningen att fly i panik.

Ytterligare en handling i samma veva fick det redan försvagade Yndar att helt gå under. En lokal furste i Kamsun skickade ut en expedition norrut för att lokalisera och plundra nomadernas heliga plats Slimpaku. Expeditionen stötte på en stor mur i okänt material runt platsen. Muren skapades av en helt vit, oformlig varelse som expeditionen dödar och obducerar utan att komma fram till något resultat. Expeditionen återvände snopet hemåt. Två månader sedan strömmade vitbleka varelser ut mot Kamsun och ödelade området. Några veckor senare dök dessa varelser upp på Yndars strand och ödelade regionen en gång för alla. Därefter drog sig varelserna tillbaka innanför sina murar och ingen har vågat sig i närheten och inget har hörts från dessa igen.

Fjärde konfluxen (307 eO)

Den fjärde konfluxen slog hårt mot de östra kontinenterna när den fjättrade guden Karon steg upp ur magmaoceanerna där han befunnit sig sedan urminnes tider på grund av de ohyggliga gärningarna han gjort mot människorna. Han slöt pakter med mäktiga demoner och eldsbestar från Altors sydpol och gav sig ut på korståg mot resten av världen.

Karons bror Kaleb - vilket var den som fjättrade Karon - och de andra gudarna kom att knäböja sig inför den onde guden. Karon och hans Hängivna, som hans följare kallas för, har sedan dess lett en till synes evig strid mot resten av östra Altor. Det enda som verkar kunna stå emot honom är Kejsaren och om en sjätte konflux inträffar samt skapar en hjälte som ansluter sig till motståndet.

Femte konfluxen (625 eO)

För andra betydelser, se Den Femte Konfluxen (olika betydelser)

Denna konflux invoverar flera parter som kämpar om att förutspå vart konfluxen kommer att inträffa. Denna beskrivs i äventyrskampanjen Den femte konfluxen (kampanj) samt i Erik Granströms romanssvit Den femte konfluxen.

Sjätte konfluxen (??)

Många framstående astrologer på östra Altor halvklot, där ibland, Kejsarens tidsmagiker, är den sjätte konfluxen snabbt antågande. Det kommer att bli den tidpunkt då Kejsaren har sin sista chans att förgöre De Hängivna tar över hela Världen och östra halvklotet inte kommer vara något annat än Karons land.

Sjunde konfluxen (??)

Astrologer på flera kontinenter har skådat en sjund konflux borton den sjätte. Denna sägs komma att bli mänsklighetens, kanske hela Altors, undergång på samma magnitud som det Första konfluxen.