Äventyrsspel – Bland mutanter, Drakar och Demoner

Äventyrsspel_boken

För många rollspelare i Sverige har säkert förlaget Äventyrsspel säkert en liten bit av hjärtat. Det var de som verkligen visade att svenska rollspel fungerade och dominerade marknaden under 1980- och 1990-talet.

I vinter kommer Orvar Säfström (musikern och fd. programledaren för Filmkrönikan) och Jimmy Wilhelmsson (som ligger bakom boken Generation 64) att ge ut en helt ny bok som fokuserar runt detta förlag och deras produkter.

ÄVENTYRSSPEL – BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER är en stor och spektakulär coffeetablebok, på 220 hårdinbundna sidor i färg, som ges ut av Bokfabriken. Den är fylld med illustrationer, omslag, kartor, rollformulär och produktskisser varvade med öppenhjärtiga historier och anekdoter från de som skapade spelen.

Alla nyckelpersoner medverkar, däribland Fredrik Malmberg, Anders Blixt, Nils Gulliksson, Olle Sahlin, Klas Berndal, Gunilla Jonsson, Michael Petersén, Erik Granström, Lars-Åke Thor, Anders Fager, Roger Undhagen och många fler.

Du får läsa om samtliga produkter Äventyrsspel gav ut, däribland Drakar och Demoner, Mutant, Chock, Sagan om ringen, Stjärnornas krig, Kult, brädspelen, soloäventyren, fantasyromanerna – och den smått legendariska tidningen Sinkadus. I arbetet med boken har författarna haft exklusiv tillgång till tusentals originalillustrationer och interna dokument.

Redan nu kan du beställa boken hos Bokfabriken (klicka på bilden ovan)

Kommentera