Nicholas fon Rijn

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Nicholas fon Rijn

Nicholas fon Rijn är en viktig SLP i Mutant. Han dyker för första gången upp i Uppdrag i Mos Mosel. Han är en vida känd och mycket rik köpman som har sin sina fingrar med i det mesta som händer inom och utanför Pyrisamfundet. Han är även beryktad för att alla parter i en affär skall tjäna på upplägget och hans affärspartners har en tendens att bli mycket rika.

Bakgrund

Följande information är tagen från Sinkadus 4.

Mycket lite är känt om fon Rijns tidigare år. Men man vet att han växte upp i Hindenburgs slumområden men tack vare sin begåvning fick han chansen att studera vid det kejserliga universitetet. Efter examen började han arbeta som lärare men detta passade honom inte.

Istället blev han via bekanta involverad i Pyrisamfundets undre värld som mycket begåvad smugglare. Efter att ha blivit avslöjad flydde han landet och försörjde sig som äventyrare och under dessa strapatser upptäckte hans sitt verkliga gebit, köpmannaskapet.

Nicholas blev snabbt en rik och inflytelserik man, känd för sitt temperament och äventyrslusta. Efter en tid blev fon Rijn kontaktad av Traffaut som erbjöd Nicholas att bli en del av Pyrisamfundets underrättelsetjänst mot att hans tidigare brott avskrevs, ett erbjudande fon Rijn glatt accepterade. Sedan dess är han en av Traffauts främsta agenter.

Utseende

Nicholas fon Rijn är lång och storväxt med svart stripigt hår samt har en skarp näsa i det runda ansiktet. Han klär sig extravagant och färggrant. Han bär alltid med sig en laserpistol och käppvärja som han kan hantera med bravur.

Karaktärsdrag

Som en sann livsnjutare äter och dricker han gärna och mycket vilket bidragit till hans kroppshydda. Han har lärt sig att kontrollera sitt hetlevrade temperament men han är inte en person som man vill förarga. Han har en stark moral och kan inte tänka sig att svika en vän eller utnyttja andras olycka eller låta oskyldiga komma till skada.

Trivia

  • Nicholas fon Rijn är baserad på en karaktär i science fiction-författaren Poul Andersons bokserie Technic History.
  • Han har en unik mutation som innebär att hans åldrande helt har avstannat vid 45 års ålder.