Sinkadus

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök

Sinkadus var en tidskrift om rollspel utgiven av Äventyrsspel mellan 1983 och 1995. Redaktörer var bl.a. Anders Blixt och Olle Sahlin. Stefan Kayat och Nils Gulliksson bidrog med många illustrationer.

Sinkadus behandlade nästan uteslutande Äventyrsspels egna spel och var de sista två åren ett renodlat reklamblad utan artiklar.

De tre första numren var enkla trycksaker i storlek A5 men från och med nummer 4 gick man över till ett A4-magasin på glansigt papper och delvis i fyrfärgstryck. Förutom produktinformation om nya och kommande produkter innehöll tidningen bland annat artiklar, äventyr, insändare och regelfrågor. Nummer 39-47 var vikta planscher i A2-format och innehållet reducerades till att bli ett reklamblad. Sinkadus 44 innehöll ett tryckfel där det stod nummer 43 på framsidan men i resterande delen av tidningen stod det nummer 44.

Planschversionen av tidskriften gavs även ut på engelska under namnet Symmetry, syftande på "Den mörka symmetrin" i Mutant Chronicles.

Efter att Sinkadus/Symmetry slutat ges ut gav Target Games under åren 1997-1999 ut en tidskrift kallad Chronicles, främst inriktad på företagets figurspel.

Namnet kommer av ett utfall i tärningsspel, där två tärningar visar fem respektive två (fr. cinq et deux).

Alla utgivna Sinkadus

Nummerförteckning