Karkion (folkslag)

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Karkion

Karkion är ett folkslag i Äventyrsspels Drakar och Demoner.

Grundläggande information

Karkioner har från början inget naturligt ursprung på Altor utan kommer från ett annat universum som numera inte finns. De hade dock utvecklats så mycket att de kunde fly sitt universum innan det imploderade och finna nu på många platser i Multiversum. På Altor har de funnit i minst 1500 år och har omnämnts i krönikor från diverse civilisationer, existerande så väl som utdöda.

Hemvist

Även om de är sällsynta så kan man träffa på karkioner lite varstans, de har inga permanenta eller föredragna hemvister men de föredrar att leva i lugn och ro och undviker ofast städer och större bosättningar.

Utseende

En karkion ser ut som en människa med panterhuvud och stora, svarta fladdermusliknande vingar. De är runt 120-140 cm långa och täckta av gyllene päls. Kan leva mycket länge men är inte odödliga som alverna.

Uppträdande

Karkioner är mycket intelligenta och har talang för magi. Detta tillsammans med deras utseende gör att se anses de som mystiska och ibland farliga. I själva verket är de ofta vänliga och tålmodiga. De respekterar andra varelsers liv och låter dem vara i fred och förutsätter att respekten är ömsesidig. De är sökare av visdom och materiella föremål är av litet intresse.

Språk

Karkionernas språk är tonbaserade, på samma sätt som vår kinesiska, och beroende på hur man uttalar en betoning har den olika mening. Men eftersom de är mycket intelligenta och lever länge behäskar de ofta många av de språk som talas i dess närområde.

Kända karkioner