Drakar och Demoner Samuraj

Från Svenska rollspel
Hoppa till: navigering, sök
Drakar och Demoner 3.0
noframe
Kartong - Framsida
Information
Produktserie: Drakar och Demoner
Utgivare: Äventyrsspel
Utgivningsår: 1987
Konstruktion: Henrik Strandberg, Anders Blixt
Redigering: Anders Blixt, Olle Sahlin, Klas Berndal
Grafisk formgivning: Nils Gulliksson
Original: Nils Gulliksson, Stefan Thulin
Illustrationer: Håkan Jonsson, Jens Prenke, Nils Gulliksson
Omslag: Jim Holloway
Kartor: Stefan Thulin, Ann-Sophie Qvarnström

Bakgrund

Drakar och Demoner Samuraj är ett svenskt rollspel från Äventyrsspel. Det kan spelas helt fristående eller fungera som en expansion till Drakar och Demoner och fungerar då som en kampanjmodul som behandlar landet Jih-pun som ligger på andra sidan Altor om man utgår ifrån Ereb.

Jih-pun är starkt influerat av det feodala Japan.

Regler

De grundläggande reglerna är i princip desamma som till Drakar och Demoner Expert. Några nya regler tillkommer, då framför allt den nya grundegenskapen Snabbhet, Ki, ära och Stridskonster - Bugei, nya färdigheter som ninjafärdigheter och konstarter, yoga samt nya vapen.

Skapande av rollperson

I Jih-pun är det enda folkslaget som är spelbart människa. Dock är de generellt lite kortare vilket visar sig i tärningsslaget för STO. Nytt är också grundegenskapen Snabbhet som i Drakar och Demoners värld är en unik grundegenskap.

Kön och ålder väljs. Social status och svärdshand slås fram. Alla dessa har viss påverkan på rollpersonen. Kvinnor ha lite lägre STY och STO men högre SMI och FYS, ålder påverkar startkapital, bakgrundspoäng för att köpa färdigheter, och modifierar grundegenskaperna till viss del. Social status påverkar startkapital, grundläggande Ära samt extra bakgrundspoäng att spendera på Lärdomsfärdigheter och Konstarter.

Grundegenskaper

Yrken

Färdigheter

Lärdomsfärdigheter

Stridskonster

Kommunikationsfärdigheter

Tjuvfärdigheter

Uppfattningsfärdigheter

Vildmarksfärdigheter

Konstarter

Ninjafärdigheter

Magi

I Jih-pun existerar egentligen bara elementarmagi som en shugenjor kan lära sig samt Andlig magi som en del av prästerna kan använda sig av. Dessutom finns det yoga som alla kan lära sig.

Elementarmagi fungerar i princip som magi i grundreglerna medan Andlig magi kräver att prästen mediterar för att kalla till sig en yokisho som är den som egentligen utför magin om den kan övertalas.

Varje Yoga-manöver räknas som en färdighet som måste läras in.

Elementarmagi

Andlig magi

Yoga

Monster och djur

Leka med elden (introduktionsäventyr)

Huvudartikel: Leka med elden.

Innehåll

Box

DoD Samuraj Box Framsida.jpgDoD Samuraj Box Baksida.jpg

Häften och övriga tillbehör

DoD Samuraj Regelbok Framsida.jpgDoD Samuraj JihPun Framsida.jpgDoD Samuraj LekaMedElden Framsida.jpgDoD Samuraj Karta.jpgDoD Samuraj Rollformulär Framsida.jpgDoD Samuraj Rollformulär Baksida.jpg